Oskar-osaamiskartoitus

OSKAR on ammatillisen osaamisen kartoittamista varten kehitetty helppokäyttöinen digitaalinen työkalu, joka tekee osaamisen näkyväksi. OSKAR pohjautuu kansainväliseen ESCO-standardiin ja sisältää yli 3000 eri ammatin ammattitaitovaatimukset.

Oskar-osaamiskartoitus mahdollistaa työnhakijan osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden laaja-alaisen tarkastelun.  Siitä on saatavilla 28 kielivaihtoehtoa. Osaamiskartoitus antaa valmentajille kattavat taustatiedot jokaisesta osallistujasta yksilöllisen uravalmennuksen suunnittelemiseksi.

Työskenteletkö työnhakijoiden, koulutusten tai osaamisen kehittämisen parissa?

OSKAR-osaamiskartoituksen avulla saat kattavan käsityksen henkilöstön tämänhetkisestä osaamisesta niin yksilö- kuin ryhmätasolla. Voit suunnitella koulutusten sisällöt vastaamaan paremmin vallitsevia tarpeita.

Kaipaatko tukea työnhakuun tai apua oman osaamisen kartoittamiseen?

OSKAR-osaamiskartoitus auttaa sinua tunnistamaan ja sanoittamaan osaamistasi sekä erottamaan omalla alallasi keskeisiä taitoja. Voit myös tarkastella tämänhetkisiä työ-, ura- ja koulutusmahdollisuuksia ja suunnitella omaa urapolkuasi työllistymisen ja ammatillisen kehityksen tueksi. Voit tallentaa kartoituksen pohjalta muodostuvan osaamisprofiilin omalle koneellesi ja jakaa sen eteenpäin esimerkiksi työnantajalle.