Värit työkaluna ja inspiraation lähteenä – suunnittelu lähtee teemasta

Värit työkaluna ja inspiraation lähteenä – suunnittelu lähtee teemasta

UI Designer

UI-suunnittelun ja graafisen suunnittelun taitava Mikko on myös itseoppinut valokuvaaja. Vapaa-ajalla Mikon voi bongata lyömästä tahtia rumpusetin takana.

Mikko Grönlund kiinnostui koodaamisesta ensimmäisen kerran jo teini-ikäisenä, ja graafista suunnitteluakin hän kertoo tehneensä parikymppisestä lähtien. Varsinaiset opinnot Mikko aloitti omien sanojensa mukaan “vasta vanhemmalla iällä”, 27-vuotiaana.

– Aika moni kavereistani työskenteli koodarina ja ylipäätään lähipiirissäni oli paljon it-alan ihmisiä. Totesin, että jo olemassa olevan osaamiseni tueksi oli järkevää lähteä opiskelemaan tutkinto.

Mikko kertoo syttyvänsä erityisesti graafisesta suunnittelusta ja oppivansa jatkuvasti uutta.

– Opittavaa on vielä kovasti ihan graafisessakin suunnittelussa. Nykyisessä työssäni on kiinnostavaa päästä tekemään visuaalista suunnittelua ihan alusta alkaen ja määrittää raameja. Tämä on samalla myös suurin haaste nykyisessä työssä. Joudun luomaan paljon uutta ja kokeilemaan erilaisia asioita.

Graafinen suunnittelu jos mikä vaatii luovuutta, ja sitä Mikko hakee sekä itse väreistä että myös muiden tekemisiä seuraillen.

– Ensin pitää saada rakennettua tietty värimaailma tai -teema, jonka ympärille visuaalista ilmettä lähdetään rakentamaan. Värit itsessään inspiroivat mua ja tuovat mukanaan uusia ideoita. Seuraan päivittäin myös muiden tekemää designia ja haen inspiraatiota muiden tekemistä jutuista. Toisaalta on välttämätöntäkin seurata muiden töitä, jotta itse saan jotakin ihan uniikkia aikaan.

Mitkä sitten ovat suunnittelussa sellaisia perusasioita, jotka tulisi aina ottaa huomioon?

– Digitaalista ympäristöä suunniteltaessa perustavanlaatuinen asia nykyisin ovat saavutettavuuteen liittyvät seikat. Ne kannattaa toki ottaa huomioon jo heti alusta alkaen. Itse värien käyttöön liittyen hyvänä muistisääntönä voi pitää sitä, että mitä vähemmän päävärejä, sitä parempi. Tarpeen mukaan palettiin voi toki ottaa päävärien eri sävyjä mukaan. Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, mitä värit meille symboloivat. Esimerkiksi vihreän mielletään usein symboloivan kasvua, kun taas vaikkapa tummansininen yhdistetään usein auktoriteettiin, luotettavuuteen ja rehellisyyteen.

Mikko aloitti työt BearIT:llä elokuun alussa ja on jutun julkaisuhetkellä yksi yrityksen tuoreimmista kasvoista.

– Tosi positiivisen kuvan olen jo tähän mennessä saanut. Täällä on hyvä porukka kasassa ja hyvä henki. On ilo seurata kokeneiden osaajien tekemistä. Se motivoi mua itseänikin tekemään parhaani.

Haluaisitko osaksi tiivistä työyhteisöämme? Kurkkaa, mitä meillä voisi tarjota sinulle!

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut ohjelmistopalveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.

Lue tarkemmin, mitä meillä tapahtuu juuri nyt!