Toimivassa tiimissä on tilaa ideoille – ja niihin myös tartutaan

Toimivassa tiimissä on tilaa ideoille – ja niihin myös tartutaan

 

Susanna Huttunen aloitti elokuun alussa BearIT:llä uravalmentajana ja kertoo olevansa uudesta työstään enemmän kuin innoissaan. Tässä jutussa hän kertoo taustastaan ja työstään digivalmennuksen parissa.

Ohjauksen ja nuorisotyön parista digivalmentajaksi

Olen aiemmin työskennellyt asiakastyössä niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin parissa. Minulla on kokemusta muun muassa koulukuraattorin työstä, etsivän nuorisotyön tehtävistä, opintojen ohjauksesta sekä koulutussuunnittelusta. Asiakkaan kohtaaminen ja erilaisten ohjausmenetelmien hyödyntäminen ovat olleet tärkeässä roolissa edellisissä tehtävissäni. Jännittävää nähdä, kuinka opit tuolta pätevät digimaailmaan. Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri (kasvatuspsykologia), ammatillinen opettaja. Olen myös suorittanut psykoterapeuttisten valmiuksien kokonaisuuden sekä nuorisotutkimuksen perusopinnot. Olen ikuinen oppija, jonka tiedonhalu ei tunnu loppuvan koskaan!

Nyt BearIT:llä työskentelen uravalmennuksen parissa UraSprintti-projektissa, jossa asiakasta valmennetaan hänelle ajankohtaisista asioista, jotka vievät häntä kohti työllistymistä tai opiskelua. Valmennus tapahtuu kokonaan diginä ja valmentaja on asiakkaan saatavilla helposti matalalla kynnyksellä. Tämä on mahtava palvelu, josta työtön työnhakija hyötyy monella tapaa. Ympärilläni on loistava tiimi, jossa ajatukset ja ideat saavat lentää – ja mikä parasta, ideoihin myös tartutaan. 

Sopivasti vapautta ja vastuuta

Valmennustilanteet ovat kaikki erilaisia ja siksi niin mielenkiintoisia. Valmentajalla tulee olla rohkeutta heittäytyä avoimin mielin ohjattavan asian äärelle, kuunnella ja kuulla, mitä asiakkaalla on sanottavana. Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen ja jokaisesta voi myös valmentaja oppia. 

Uudessa tehtävässäni olen saanut sopivasti vapautta ja vastuuta. Täällä selvästi luotetaan työntekijän osaamiseen ja ammattitaitoon, jolloin työntekijä pääsee heti alusta alkaen luomaan omaa työrutiiniaan. Tämä korostuu esimerkiksi tässä omassa tehtävässäni, sillä työskentelen täysin etänä, joten on tärkeää, että työpäivät ovat omannäköiset ja koko työntekijän elämäntilanne voidaan huomioida työrytmin oikeisiin uomiin asettamisessa. Tykkään jo nyt työstäni valtavasti! Olen kiitollinen siitä, että pääsin mukaan tähän mahtavaan nalleperheeseen. 

Tervetuloa, värikäs syksy

Tänä kesänä parasta on ollut rento oleilu perheen kesken, retket lähiluontoon mukaville luontopoluille sekä tulevan mielenkiintoisen syksyn odottaminen. Olen syksyihminen, jolle lasten välikausivaatteiden etsiminen kaappien kätköistä ei tuota harmaita hiuksia vaan pikemminkin ihastuttaa – heippa helteet ja tervetuloa, värikäs syksy!

Lue lisää meillä työskentelystä!

Jaa artikkeli:

Jutun kirjoitti:

Susanna Huttunen

Career Coach

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.