TET-harjoittelusta tuntumaa työelämään

Ylöjärven lukion 2. vuosikurssilla opiskeleva Roope Mantere tuli päiväksi toimistollemme TET-harjoitteluun. Päivän ohjelmaan sisältyi kehitteillä olevan osaamiskartoitustyökalumme käytettävyystestausta.

– On ollut tosi kiinnostavaa ja uutta, tässä on päässyt vähän tutustumaan siihen, millainen tämä ala oikeasti on, Roope kertoo.

Ohjelmistoalalla Roopea kiinnostaa eniten se, että pääsee itse tekemään ja luomaan uutta.

– Tässä pystyy toteuttamaan omia ideoitaan ja hyödyntämään luovaa ongelmanratkaisua. Oon aina ollut luova ja tykkään siitä, kun pystyn luomaan rajattomasti uudenlaisia asioita. Mua kiinnostaa erityisesti peliala, jolla pystyy luomaan ihan omanlaisiaan maailmoja.

Unelmatyössään Roope pääsisi tekemään ohjelmistokehitystä mahdollisimman monipuolisesti.

– Lukion jälkeen aion jatkaa opiskeluja pelikehitykseen tai sen tyyppiseen liittyen tai sitten perustan oman yrityksen, Roope pohdiskelee.

Mietteliääksi Roope menee, kun kysyn, miten työnantajat voisivat tukea nuoria työelämään kiinni pääsemisessä.

– Vaikein asia on se, että monet paikat vaativat työkokemusta. Eihän sitä voi ikinä saada, jos ei ensin pääse työpaikkaan kiinni. Toivoisin enemmän tällaisia kokeiluja, joissa työnantajalle pääsisi näyttämään, mihin kaikkeen oikeasti pystyy.

Tässä onkin pohdinnan paikka meille työnantajille: Miten voisimme paremmin kannustaa ja tukea nuoria työelämän ensimetreillä ja antaa heille mahdollisuuksia päästä näyttämään osaamisensa – ja näin luoda pohjaa tulevaisuuden tekijöille?

Marketing and Communications Specialist