”Tätä juttua tehdään aidosti yhdessä”

29.8.2022

”Tätä juttua tehdään aidosti yhdessä”

Leena Eerola oli aikoinaan BearIT:n työelämäpalveluiden ensimmäinen työntekijä. Kolmen äitiyslomalla vietetyn vuoden jälkeen hän palasi yli 30 hengen työyhteisöön, jonka työelämäpalveluiden toimiala on moninkertaistanut kokonsa. Millaisena hän näkee työnantajansa nyt?

”Töihinpaluu tuntui kaikin puolin hyvältä ja helpolta. BearIT:n tiimi kasvoi koronavuosien aikana monella uudella työntekijällä, mutta muuten ei oikeastaan tunnu siltä, että olisin ollut kolme vuotta pois. Soittelimme Teemun kanssa äitiyslomani aikana säännöllisesti, ja hän piti minut hyvin kartalla firman tapahtumista, BearIT:n työelämäpalveluiden Lead Consultant Leena Eerola

Kolmevuotiaan Helgan ja puolitoistavuotiaan Hugon äiti sanoo toimitusjohtaja Teemu Karhun toimineen esimerkillisesti yrityksen ensimmäisen äitiyslomalle jääneen työntekijän informoinnissa. Teemu piti Leenaan tämän toiveesta säännöllisesti yhteyttä ja välitti kuulumisia.

”Äitiyslomalla oli helppo olla, sillä minulla oli koko ajan tunne, että olen kaikissa yrityksen käänteissä mukana.”

Muutosta ja vaihtelua

Ennen BearIT:tä Leena Eerola työskenteli Tampereen ammattikorkeakoulussa monissa eri tehtävissä. Viimeiset seitsemän vuotta hän toimi Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille yrittäjyys- ja innovaatiopalveluja tarjoavan Y-kampuksen koulutuspäällikkönä, lehtorina ja Proakatemian tiimivalmentajana.

Työn merkeissä Eerola tutustui myös Teemu Karhuun, joka sparrasi yrittäjäopiskelijoita mentorin roolissa.

”Helsinkiin muuton myötä jäin niin sanotulle virkavapaalle TAMKista ja mietin, mahdanko löytää enää mistään yhtä haastavaa, mukavaa ja monipuolista työnkuvaa ja työnyhteisöä.”

”Pelkoni oli turha, sillä BearIT:llä saan tehdä hyvin monipuolisia tehtäviä työelämäpalveluiden sisällä. Jo työhaastattelussa minulle tuli vahva tunne siitä, että olen tulossa kotiin. BearIT:llä ja sen työntekijöillä on hyvin samankaltaiset ajatukset ja arvopohja. Meillä on paljon hyvää huumoria ja avoin puhumisen kulttuuri”, Eerola hymyilee.

Merkityksellistä työtä

BearIT:n Helsingin toimistolla työskentelevän Eerolan työpöydällä on tällä hetkellä useita urapalveluiden valmennuksiin liittyviä projekteja.

Itse valmennusta hän tekee vähemmän, sillä kokeneen kauppatieteiden maisterin osaamista tarvitaan myös suunnittelu- ja kehittämistyöhön.

”Lapsena haaveilin poliisin ammatista. Eräs tuttu bisnesmentori sanoi minulle, että tuon ammatillisen haaveeni takia tarvitsen työn, jonka koen merkitykselliseksi ja tärkeäksi. BearIT:ltä sain molemmat. Lisäksi sain työyhteisön, jonka kanssa puhun samaa kieltä”, Eerola kertoo.

”Tykkään myös siitä, että työssäni on vaihtuvuutta. BearIT:llä uusiakaan työntekijöitä ei aseteta tiettyyn karsinaan tai rooliin, vaan arvioidaan jokaisen osaamista ja mietitään, missä sille on eniten tarvetta.”

Eerolan uskookin, että hyvä yhteishenki, avoimuus, keskinäisen luottamus ja reipas tekemisen meininki ovat olleet suurimmat ja tärkeimmät yrityksen kasvuun vaikuttaneet tekijät.

”Tätä juttua tehdään aidosti yhdessä: tartutaan töihin ja autetaan toisiamme. On ollut kiva huomata, että vaikka yritys on kasvanut, hyvä ilmapiiri ja iloinen meininki ovat säilyneet ennallaan.”

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.