Raimo Mäkila ja Petri Ojala BearIT:n hallitukseen tukemaan poikkeuksellisen vahvaa kasvua

2.2.2022

Raimo Mäkila ja Petri Ojala BearIT:n hallitukseen tukemaan poikkeuksellisen vahvaa kasvua

Tamperelaisen ohjelmisto- ja työelämäpalveluiden asiantuntijayritys BearIT:n liiketoiminta kasvoi viime vuonna yli 20 prosentilla. Kuluvana vuonna kasvu jatkuu ja liikevaihdon on ennakoitu lähes tuplaantuvan viime vuoden 2,6 miljoonasta 4,2 miljoonaan euroon. Liiketoiminnan kehityksen tueksi ja yrityksen johdon sparraajaksi perustettua hallitusta vahvistavat kaksi kasvuliiketoiminnan huippuosaajaa: Raimo Mäkilä ja Petri Ojala.

 

BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu sanoo yrityksen kasvun olevan koko henkilöstön yhteinen saavutus.

”Meillä on kolmisenkymmentä huippuhyvää työntekijää. Uutta liiketoimintaa on rakennettu yhdessä hartiavoimin työelämäpalveluiden ympärille ja alkuperäistä kivijalkaa, ohjelmistokehitystä, on vahvistettu entisestään”, Karhu kertoo.

BearIT:n huikean kasvun suurin tekijä ovat digitaaliset työelämäpalvelut eli erilaiset uravalmennukset ja rekrytointikoulutukset. Niistä haetaan ympäri Suomea ratkaisua ICT-alan huutavaan osaajapulaan.

”Käynnistimme viime vuonna uusia uravalmennuksia muun muassa Kaakkois-Suomen, Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon Ely-keskusten alueilla. Niiden kysyntä on ollut huikeaa, sillä esimerkiksi Pohjois-Savon UraSprintti tavoitti 1200 asiakasta, joista jokainen sai henkilökohtaista uraneuvontaa”, Karhu jatkaa.

Ohjelmistokehityssektorilla BearIT on mukana lukuisissa kiinnostavissa projekteissa, joissa rakennetaan IoT- ja data-alustoja muun muassa energiasektorille, pankki- ja vakuutustoimialalle, sisäisen turvallisuuden organisaatiolle sekä julkishallinnon toimijoille.

”Softakehityksestä ennakoimme ensi vuodelle isoa kasvuloikkaa. Sen tekeminen edellyttää 20-30 uuden työntekijän rekrytoimista jo alkuvuoden aikana”, Karhu kaavailee.

Kasvun ja kehityksen varmistamiseksi BearIT on organisoinut toimintaansa siten, että Anne Tervakari johtaa jatkossa työelämäpalveluiden liiketoimintaa. Ohjelmistokehityksen liiketoiminta on Robert Ruususen vastuulla.

Teemu Karhun, Anne Tervakarin ja Robert Ruususen muodostaman BearIT:n operatiivisen johdon tueksi ja sparraajaksi on perustettu hallitus. Siihen on kutsuttu pitkän uran Sanomalla ja Alma Mediassa tehnyt, verkkoliiketoiminnan pioneereihin lukeutuva Raimo Mäkilä sekä Tieto oyj:llä ja CGI:llä meritoitunut, Lassila & Tikanojan CIO ja Melkki Oy:n yrittäjä Petri Ojala

Viimeisen parin vuoden aikana minulle on ehtinyt muodostua selkeä käsitys BeariT:n toiminnasta. Yritystä on johdettu asiantuntevasti ja se on päässyt hyvin alkuun uudella liiketoimintasegmentillä, jossa on paljon potentiaalia”, Raimo Mäkilä toteaa.

Hän pitää BearIT:n tulevaisuuden näkymiä valoisina, mutta muistuttaa, ettei mikään tule helpolla.

”Kasvun tekeminen vaatii kovaa työtä ja motivoitunutta henkilöstöä – se ei ole koskaan yhden miehen tai naisen show. BearIT:llä lähtökohdat ovat kuitenkin erittäin hyvät”, Mäkilä sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Petri Ojala, joka on seurannut BearIT:n tarinaa yrityksen perustamisesta lähtien.

”Yrityksen seuraavat askeleet liittyvät kannattavan kasvun tekemiseen, jossa uskon kokemuksestani olevan hyötyä. BearIT:lla on vahvaa markkinapotentiaalia molemmilla liiketoiminta-alueilla ja kun palvelut ovat kunnossa, niin menestystäkin on odotettavissa”, Ojala povaa.

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.