“Pienikin askel eteenpäin on aina hieno asia”

21.10.2020

“Pienikin askel eteenpäin on aina hieno asia”

uravalmentaja Hanne

 

Helsinkiläinen uravalmentaja Hanne Karttunen työskentelee BearIT:llä digitaalisessa UraSprintti-palvelussa. Elokuussa Hanne sai myös Life Coach -opinnot päätökseen. Tässä jutussa hän avaa omaa työtään ja kertoo, miten tämä vuosi on BearIT:llä sujunut.

Valmentaja ohjaa kysymysten ja harjoitusten avulla

Valmennuksessa valmentautuja on aina toiminnan keskiössä. Valmentajana autan tavoitteen kirkastamisessa ja toimintasuunnitelman laatimisessa kohti tavoitetta. Valmennettava itse on kuitenkin se, joka tekee varsinaisen työn kohti tavoitettaan. Valmennuksen tarkoituksesta riippuen valmentajan rooli voi olla myös neuvova ja ohjaava. Valmennettava oivaltaa usein itselleen tärkeät asiat valmentajan kysymysten ja erilaisten harjoitusten avulla. Kuitenkin esimerkiksi uravalmentaja myös usein neuvoo vaikkapa CV:n tai työhakemuksen tekemisessä.

Tiimin tuki auttaa uudenlaisessa digivalmentajan työssä

Uravalmennuksessa ehdottomasti parasta on nähdä asiakkaiden pääsevän eteenpäin omalla urallaan. Eteneminen voi olla oman ammatinvalinnan kirkastumista, itselleen sopivan opiskelutavan löytämistä tai vaikka työnhakutaitojen parantumista. Vaikka monesti ihmiset keskittyvät helposti juhlistamaan vain sitä opiskelupaikan tai työpaikan saamista, niin yksi pienikin askel eteenpäin on aina hieno asia. Valmentajalta uravalmennus vaatii valmennus- ja työnhakutaito-osaamisen lisäksi tuntemusta esimerkiksi työmarkkinoista sekä erilaisista osaamisen kehittämisen tavoista.

Ennen palvelun käynnistymistä olin jo mukana tuottamassa valmennusisältöjä, nyt viime kuukausina työ on painottunut asiakastyöhön. Täysin diginä ja pääosin vielä kirjallisen viestinnän kautta tapahtuva valmentaminen on itselle uusi kokemus. Olen aiemmin kyllä valmentanut etänä esimerkiksi videotapaamisten muodossa, mutta UraSprintti-palvelussa valtaosa valmennustyöstä tapahtuu digitaalisen sovelluksen välityksellä. Valmentaminen on sujunut ihan hyvin ja olemme saaneet palvelusta hyvää palautetta, joten selvästi uudenlaiselle valmennuspalvelulle on tilausta. Tiimi toimii mielestäni erittäin hyvin ja valmentajalle tiimi ja toiset valmentajat ovat arvokas tuki, sillä muuten työ on hyvin itsenäistä tekemistä omien valmennusasiakkaiden parissa.

Yhteydenpito sujuu eri kaupunkien välillä

Helsinkiin on tullut pari uutta työntekijää sen jälkeen, kun perustimme toimiston Eteläesplanadille viime vuoden elokuussa. Tilaa kasvulle ja uusille työkavereille on edelleen. Kokonaisuudessaan BearIT on toki kasvanut enemmänkin ja esimerkiksi pelkästään tämän vuoden puolella olemme saaneet useita uusia työkavereita eri paikkakunnille. Pandemiasta johtuen etätyö on tullut hyvin vahvaksi osaksi koko yrityksen toimintaa ja itsekin toimistolla on tullut käytyä vain joitain yksittäisiä päiviä maaliskuun jälkeen. Itselläni tämä tosin ei ole tuonut kovin suurta muutosta itse työhön, sillä jo aiemmin valtaosa kollegoista oli toisella paikkakunnalla. Toisaalta oman tiimin jäsenten lisäksi yhteiset etäaamiaiset ja virtuaalikahvihetket ovat lisänneet yhteydenpitoa myös sellaisten työkavereiden kanssa, joiden kanssa ei ole yhteisiä työasioita, eikä siten muuten tule oltua yhteydessä.

 

Lue lisää työllistymistä edistävistä ratkaisuistamme tai kurkkaa muita kuulumisiamme blogista!

Jaa artikkeli:

Jutun kirjoitti:

Hanne Karttunen

Talent Developer

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.