”Oli mahtavaa huomata, miten hyvä yhteishenki BearIT:llä on”

”Oli mahtavaa huomata, miten hyvä yhteishenki BearIT:llä on”

Suoritin viiden kuukauden harjoittelujaksoni BearIT Oy:ssä. Jännitin etukäteen työharjoittelun aloittamista, sillä harjoittelu oli myös ensikosketukseni alalla työskentelyyn. Jännittäminen osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä BearIT:llä sain iloisen vastaanoton ja ensimmäisen päivän sain vain rauhassa tutustua uuteen työpaikkaani.

Harjoittelu alkoi rauhallisesti, sillä ensimmäiset viikot suoritin erilaisia verkkokursseja. Tavoitteena oli kartoittaa ja kerryttää olemassa olevaa osaamistani sekä tutustua mahdollisessa opinnäytetyöprojektissani käytettäviin, minulle uusiin tekniikoihin ja työkaluihin.

Harjoittelun edetessä opinnäytetyöni aihe tarkentui ja pääsin vähitellen aloittamaan projektia. Työn aiheeksi valikoitui erään BearIT:n kehittämän järjestelmän käyttöliittymän ja toimintatapojen päivittäminen. Aluksi tutustuin järjestelmän toimintaan ja koodiin, jonka jälkeen aloitin päivittämisen tekemällä pieniä muutoksia kehitysympäristössä.

Tein projektia pääasiassa yksin, joten pääsin tekemään niin frontend- kuin backend-koodia sekä esimerkiksi tietokannan päivittämistä. Projektiin kuului myös järjestelmän vaatimusten määrittely loppukäyttäjien kanssa sekä järjestelmään tehtävien muutostöiden suunnittelu heidän toiveidensa pohjalta. Kun ominaisuuksia valmistui, pääsin myös itse viemään ne ensin testipalvelimelle ja sen jälkeen tuotantoon. Varsinkin tuotantopalvelimen ja tietokannan päivitys oli jännittävää, mutta onnistui kuitenkin ilman ongelmia.

Vaikka projekti olikin kokoluokaltaan pieni verrattuna moniin ohjelmistoprojekteihin, sain kuitenkin tehdä laajasti erilaisia asioita. Pääsin harjoittelun aikana kokemaan myös millaista on tehdä projektia, kun jatkaa jonkun toisen kirjoittamaa koodia. Koulussa projektit on päässyt yleensä suunnittelemaan ja aloittamaan itse täysin alusta, mutta työelämässä hypätään usein mukaan jo käynnissä olevaan projektiin tai taustalla on jokin järjestelmä.

Opin harjoittelun aikana paljon ja pääsin näkemään, millaista työ ohjelmistotalossa oikeasti on. Oli myös mahtavaa huomata miten hyvä yhteishenki BearIT:llä on. Tunsin alusta asti kuuluvani joukkoon ja koko harjoittelun ajan sain tarvittaessa apua ja neuvoja. Olen iloinen, että pääsen jatkamaan näin huikeassa porukassa työskentelyä vielä harjoittelun päättymisen jälkeenkin.

Jaa artikkeli:

Jutun kirjoitti:

Neea Metsola

Harjoittelija

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut ohjelmistopalveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.