LEARN IT

VALMENNUSMUOTOINEN 
KOULUTUSOHJELMA 
OHJELMISTOALAN OSAAJILLE

YLEISTÄ KOULUTUKSESTA

LearnIT on ohjelmistoalan osaajille tarkoitettu uudenlainen, valmennusmuotoinen työvoimakoulutusohjelma. Työvoimakoulutuksen ideana on päivittää tai syventää osallistujien osaaminen nykyaikaisten ohjelmistoprojektien vaatimalle tasolle ja työllistää heidät alan tehtäviin Pirkanmaalle.

Osallistujat pääsevät mukaan käytännönläheisiin, todellisiin tuotekehitysprojekteihin ja saavat näin ollen laaja-alaista tietämystä ohjelmistoprojektien toteuttamisesta. Työskentely tapahtuu kokeneiden ohjelmisto-osaajien ohjauksessa ja useamman henkilön tiimeissä, joissa osallistujat jakavat yhdessä oppimaansa ja saavat näin jatkuvaa vertaistukea työskentelyyn.

Ohjelman kouluttajana toimii ohjelmistotalo BearIT Oy ja koulutus tapahtuu osin BearIT:n omissa tiloissa, minkä ansiosta osallistujat pääsevät opiskelemaan ja työskentelemään asiantuntevan ohjelmistotalon tukemana. Koulutusohjelma muodostuu lähiopetuspäivistä ja työskentelypäivistä, ja tavoitteena on, että ohjelman jälkeen osallistujat työllistyvät johonkin ohjelmassa mukana olevista yrityksistä.

PÄÄSYVAATIMUKSET

Osallistujiksi haetaan ohjelmistoalan työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä, joilla on aito halu ja kykyä oppia ja omaksua uudenlaisia teknologioita – niin nuoria, työuransa alussa olevia ohjelmisto-osaajia kuin alan kokeneita konkareita. Työskentely tapahtuu 3-5 henkilön tiimeissä.

TYÖSKENTELYTAVAT

TYÖVOIMAKOULUTUS TOTEUTETAAN OHJATTUNA VALMENNUKSENA TAMPEREELLA

Työskentelytapoina ovat

  • itseopiskelu
  • parityöskentely
  • harjoitustyöt
  • ohjaava valmennus
  • todelliset tuotekehitysaihiot

Jokaiselle osallistujalle räätälöidään oma oppimis- ja kehityspolku, joka perustuu ajankohtaisiin kehitysteemoihin, omaan työhistoriaan sekä kiinnostuksen kohteisiin.

URAPROFIILIT

Mahdollisia yksilöllisiä uraprofiileja ovat esimerkiksi ohjelmistokonsultti, web-ohjelmistosuunnittelija, fullstack-kehittäjä sekä integraatio-, DevOps- tai BI/analytiikka-asiantuntija.

HAKEMINEN

Haku koulutukseen on kaksivaiheinen.

  1. Täytä ensin hakemus TE-toimistoon osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku. LearnIT-RekryKoulutuksen koulutusnumero on 675484.
  2. Lähetä sen jälkeen vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen info@learnit.fi. Kerro hakemuksessa työkokemuksestasi, nykytilanteestasi ja tavoitteistasi osaamisen kehittämisen suhteen. Kerro myös, mitkä teknologiat ja toimialat kiinnostavat sinua ja millaisissa tehtävissä haluaisit tulevaisuudessa työskennellä.

Lisätietoja koulutuksesta saat ohjelman yhteyshenkilöltä Anne Tervakarilta (anne.tervakari@bearit.fi) sekä Topi Pekkaselta (topi.pekkanen@te-toimisto.fi). Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus maanantaina 20.11.2017 kello 10:00 Pirkanmaan TE-toimiston esittelytila Satiinissa (1. krs.) osoitteessa Pellavatehtaankatu 25. Tervetuloa!

 

 

”LearnIT-koulutus on loistava valinta IT-alalla työskennelleelle henkilölle, joka tarvitsee päivitystä osaamiseensa. Koulutus on riittävän pitkä, jotta asioihin ehtii kunnolla paneutua. Samalla koulutuksessa tapaa samassa tilanteessa olevia henkilöitä, joiden kanssa on mahdollista vaihtaa kokemuksia ja saada vertaistukea.”

Lue lisää pilottiprojektiin osallistuneen kokemuksista!

BearIT