Kati tuntee työelämäpalvelut kuin omat taskunsa

23.9.2022

Kati tuntee työelämäpalvelut kuin omat taskunsa

Pirkanmaan TE-toimistosta BearIT:lle elokuun lopulla siirtynyttä Kati Lammia voi huoletta kuvailla työelämäpalveluiden syvän pään asiantuntijaksi. Yhteiskuntatieteilijä, yrittäjä, kouluttaja ja HR-asiantuntija työskentelee BearIT:llä Program managerina, joka on monessa mukana.

 

”Työskentelin Pirkanmaan TE-toimiston yritys- ja koulutuspalveluissa lähes kuusi vuotta ja tein melkeinpä alusta lähtien yhteistyötä BearIT:n kanssa. Markkinoin työnhakijoille BearIT:n koulutuksia ja ohjasin niihin alasta kiinnostuneita. Arvostin jo tuolloin yrityksen yhteiskunnallista arvopohjaa, kekseliäisyyttä ja uudistamisen halua. Vaikka viihdyin TE-toimistossa mainiosti, muistan ajatelleeni, että BearIT:n kaltaisessa yrityksessä voisin itsekin viihtyä”, Kati Lammi muistelee.

Ennen Pirkanmaan TE-toimistoa Kati Lammi työskenteli muun muassa Nokialla HR-tehtävissä yli kymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut myös HR-palveluita tuottavana yrittäjänä ja on edelleen osakkaana tilastollisia pelaaja-analyysejä tuottavassa yrityksessä.

”Olen katsonut työelämäpalveluiden toimialaa valtion, yksityisen sektorin ja yrittäjän näkökulmista sekä toiminut palveluiden tuottajana ja tilaajana. TE-toimistossa olin mukana suunnittelemassa hankintoja, kilpailuttamassa palveluntarjoajia ja arvioimassa tarjouksia. Työhöni kuului myös urapalveluasiakkaiden kohtaamista ja auttamista eteenpäin, Lammi kertoo.

Jotain vanhaa, jotain uutta

BearIT:llä elokuun loppupuolella aloittanut Kati Lammi sanoo työskentelevänsä edelleen työelämäpalveluiden parissa, mutta jälleen uudesta näkökulmasta.

”Sain työn, jossa on jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain pinkkiä, hän naurahtaa viitaten BearIT:n värimaailmaan.

Ylöjärvellä, maaseudun rauhassa asuva Lammi lenkkeilee ahkerasti koiransa kanssa ja nauttii monenlaisesta kulttuurista. Hän kuvailee itseään generalistiksi, joka pyrkii antamaan koko ammatillisen osaamisensa BearIT:n käyttöön.

”Hääräilen työelämäpalveluiden puolella ja autan uravalmentajien sekä ohjelmistopuolen osaajien rekrytoinneissa. Osallistun mielelläni myös työelämävalmennusten koordinointiin ja organisointiin, koulutusten markkinointiin, opiskelijoiden valintaan sekä uravalmennusten kehittämiseen ja seurantaan.

”Koodia ja suomea -koulutuksessa etsin opiskelijoille yrityspaikkoja ja teen myös uraohjausta. Teen yhteistyötä myös vanhan työnantajani, Pirkanmaan TE-toimiston kanssa, Lammi hymyilee.

Paljon uusia ovia

Sosiaalipsykologiaa ja kauppatieteitä opiskelleen yhteiskuntatieteiden maisterin osaamisesta ja kokemuksesta on hyötyä myös Ely-keskusten kanssa tehtävässä yhteistyössä. BearIT:n voittama, valtakunnallisesti viidelle TE-alueelle ulottuva digitaalinen uravalmennushanke tulee työllistämään myös julkisen sektorin kiemurat hyvin tuntevaa Lammia.

”Työelämäpalvelut ovat vahvassa murroksessa. Hallitus kaavailee parhaillaan isoa toimintaympäristön muutosta, joka toteutuessaan mullistaisi koko työvoimapalveluiden toimialan vuoden 2025 alusta. Toimintaympäristön muutos voi avata uusia ovia myös BearIT:lle, joka innovoi ratkaisuja niin yrityksille, yksilöille kuin julkiselle sektorillekin, Lammi arvioi.

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.