Hurjan hyvä kaksikko – Tampereen myynti- ja asiakkuustiimimme esittäytyy

Hurjan hyvä kaksikko – Tampereen myynti- ja asiakkuustiimimme esittäytyy

Roope Ruusunen ja Anni Meriläinen aloittivat vuoden alussa BearIT:llä myynnin ja asiakkuuksien parissa. Roope on tuleva liiketalouden tradenomi, Annin tausta puolestaan on taloustieteessä. Hyvin lyhyessä ajassa he ovat tuoneet mukanaan paljon raikkaita ajatuksia ja kertovat nyt kokemuksistaan BearIT:llä työskentelystä tuoreeltaan.

Teidän molempien taustat ovat IT-alan ulkopuolella. Miltä ala on teidän vinkkelistänne katsoen näyttänyt?

Roope: 

“IT-ala vaikuttaa olevan voimakkaasti kasvava ja koko ajan muutoksessa. Myyntityön näkökulmasta hankkeet ja projektit ovat huomattavan isoja verrattuna moniin muihin toimialoihin, kun myydään kokonaisia projekteja esimerkiksi yksittäisen tuotteen sijaan.”

Anni:

“Hyppäys IT-alalle on ollut täyskäännös rahoitusalalle, jolla aiemmin työskentelin. Ala vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, sillä joka päivä voin oppia jotain uutta työkavereiltani. Saan niistä paljon eväitä omaan työhöni, ja pystyn samalla haastamaan itseäni.”

Mitä kaikkea olette tähän mennessä päässeet tekemään BearIT:llä?

Anni:

“Tämä on ollut uniikki mahdollisuus näin valmistumisen kynnyksellä olevalle, kun on annettu enemmän mahdollisuuksia ja vastuuta kuin missään muualla aiemmin. Olen päässyt tekemään älyttömän monipuolisesti erilaisia asioita, ja olen päässyt myös itse vaikuttamaan todella paljon siihen, millainen oma työnkuva on. Olen saanut vastuulleni yhden ison asiakasprojektin, ja siinä työskentely on ollut opettavaista. Mulla on ympärilläni osaavat ja hyvät työkaverit, ja tykkään projektiluontoisesta työstä.”

Roope:

“Omaan koulutustaustaankin peilaten olen päässyt monipuolisesti erilaisten tehtävien pariin. Olen työskennellyt paljon tarjousten ja valmennuskonseptiemme parissa, ja olen päässyt mukaan myös brändityöhön ja liiketoiminnan kehittämiseen. On ollut hienoa päästä vaikuttamaan yrityksen asioihin harjoittelijanakin.”

Olette ehtineet olla BearIT:llä nyt nelisen kuukautta. Millaista meillä on ollut työskennellä?

Roope:

“Tosi hyvä täällä on ollut työskennellä. Meillä on hyvä ja todella osaava porukka kasassa. Vastuuta on annettu juuri sopivasti, ei liikaa, mutta kuitenkin niin, että pääsee mukaan päätöksentekoon. Koen omalla työlläni olevan myös vaikuttavuutta, kun alusta alkaen olen päässyt mukaan merkityksellisten projektien ja asioiden pariin.”

Anni:

“Työskentely puhtaasti kotioloissa tässä tilanteessa on tietysti ollut poikkeuksellista. Taloon oli todella helppoa tulla, sillä meidän työporukkamme oli todella vastaanottavainen, ja kaikki olivat valmiita tekemään töitä uuden työntekijän kanssa. Alusta alkaen mua on arvostettu yhdenvertaisena työntekijänä.”

Mikä on yllättänyt BearIT:llä työskentelyssä?

Roope:

“Iso yllätys oli huomata, kuinka valmiita BearIT:llä ollaan nopeisiinkin muutoksiin. Yllättävää on ollut myös, kuinka toimivaa avokonttorityöskentely on ollut. Saa jutella hyvässä hengessä työkavereiden kanssa, mutta aina on mahdollisuus myös hiljaiseen työskentelyyn. Yllätyksenä itselleni tuli myös se, että heti ensimmäisenä eteeni annettiin tuliterä läppäri ja reilun kokoinen näyttö.”

Anni:

“On ollut yllättävää huomata, kuinka paljon uskalletaan jakaa vastuuta uudellekin työntekijälle. Saan osallistua päätöksentekoon ja ottaa kantaa asioihin. Työn tekemistä ei rajoiteta, vaan mulla on mahdollisuus hyödyntää omaa osaamistani ja luovuuttani niin paljon kuin haluan.”

Sanoitte molemmat oppineenne paljon jo näinkin lyhyessä ajassa. Missä haluaisitte seuraavaksi kehittyä?

Anni:

“Gradu on vielä työn alla, mutta muuten opinnot alkavat olla paketissa. Yliopistossa opitut asiat ovat antaneet tietyn teoreettisen pohjan, mutta vasta itse työ on opettanut käytännön tekemistä. En halua tässä vaiheessa sulkea tiettyjä tehtäviä itseltäni pois enkä toisaalta pitää mitään itsestään selvänä. Asiakkuudet ovat aina olleet itselleni kiinnostava asia, ja tykkään olla tekemisissä ihmisten kanssa.”

Roope:

“Erityisesti tiedolla johtaminen ja dataan liittyvät jutut kiinnostavat. Ne ovat tärkeitä tulevaisuudenkin kannalta. Tällä hetkellä itseäni kiinnostavat myös AWS:n sertifioinnit bisnespuolen osaajille, niihin olen jo alkanut opiskella. On hienoa, että täällä kannustetaan opiskelemaan uutta ja kehittämään osaamista.”

Haluaisitko päästä osaksi tiivistä yhteisöämme ja merkityksellisiä projektejamme? Katso avoimet paikat ja kerro meille itsestäsi!

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut ohjelmistopalveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.