HR:ää kokeneen osaajan silmin

BearIT Oy:n HRD & Talent Development Manager Marika Helenius kertoo nauttivansa kehittämisestä ja haaveilee matkustelusta eri puolille maailmaa.

Aikuiskasvatustieteestä valmistunut Marika Helenius on työskennellyt jo pitkään HR-tehtävien parissa, ja työnantajien kirjo on vuosien varrella vaihdellut julkisesta yksityiseen organisaatioon, pienestä suureen yritykseen ja suomalaisesta kansainväliseen.

– Olen koko työurani työskennellyt koulutuksen, osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisen, sekä laajasti erilaisten HR-asioiden parissa, Marika kertoo.

Monipuolinen ja pitkä kokemus on tuonut mukanaan runsaasti näkemystä ja ammattialan osaamista. Marikan mukaan ala on vuosien varrella kehittynyt entistä strategisempaan suuntaan ja osaksi organisaation ydintoimintoja.

– Nykyisin HR jo ymmärretään johdon strategisena partnerina, ei vain apufunktiona, joka hoitaa pakolliset ja lainsäädännölliset asiat. HR-tehtävien automatisoinnin myötä voidaan keskittyä yhä enemmän aidosti lisäarvoa tuottaviin asioihin, kuten työhyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen. Näiden merkitys organisaation tuottavuutta lisäävinä tekijöinä ymmärretään entistä paremmin.

Henkilöstöalan tehtävissä Marikaa kiinnostavat yksinkertaisesti ihmiset ja oman panoksen antaminen työn arjen kehittämiseksi.

– Nautin erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä, ja HR-työssä palkitsevaa on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin.

Sekä työ- että vapaa-ajalla Marikaa kiehtovat uudenlaiset kokemukset ja elämykset sekä asioiden kehittäminen.

– Sytyn kovasti myös erilaisten asiantuntijoiden kanssa keskustelusta. On aina hienoa seurata, kun joku on omasta asiastaan hyvin kiinnostunut, Marika lisää.

 

Haluaisitko päästä työskentelemään uusimpien teknologioiden ja aidosti merkityksellisten projektien pariin vakaasti kasvavaan asiantuntijaorganisaatioomme? Kysele lisätietoja avoimista tehtävistämme Marikalta (HRD & Talent Development Manager, marika.helenius@bearit.fi) tai kerro itsestäsi ja omasta osaamisestasi nettisivujemme kautta!