Digivalmentaja auttaa eteenpäin uralla – ja työskentelee tietenkin diginä

Digivalmentaja auttaa eteenpäin uralla – ja työskentelee tietenkin diginä

digivalmentaja Susanna Sankala

 

Turkulainen Susanna Sankala aloitti BearIT:llä kesäkuussa digivalmennuksen ja valmennusten kehittämisen parissa. Tässä jutussa Susanna kertoo, millaista digivalmentajana työskentely BearIT:llä on.

Pitkän linjan osaamisen kehittäjä

Olen digiopettaja ja olen toiminut pitkään julkishallinnossa sosiaali- ja terveystoimen asiantuntijana ja kouluttajana. Viime vuodet olen ollut erilaisissa opetushankkeissa mukana, mm. kehittämässä e-oppimista aikuisille. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja sairaanhoitaja. Minua kiinnostaa yhdistää teknologia, koulutus- ja valmennuspalvelut sekä digitaalinen oppiminen.

Toimin BearIT:llä kehittämispäällikkönä ja digivalmentajana. Olen mukana kehittämässä UraSprinttiä, joka on täysin digitaalinen valmennuspalvelu työnhakijoille. Toteutamme sitä tällä hetkellä Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille. Voin käyttää kehittämistyössä pedagogista osaamistani ja suunnitella palvelua niin, että siinä on huomioitu, kuinka ihmiset oppivat parhaiten verkossa. Teen myös sisällöntuotantoa ja mietin, kuinka palvelu saadaan helpommaksi käyttää. Pidän myös yksilövalmennuksia palvelun käyttäjille. Itselle tämä muistuttaa kovasti verkkokurssia, jossa on satoja opiskelijoita, joita pystyn sitten auttamaan eri tavoin niin ennakoivasti kuin äkillisesti kun tulee jotain kysyttävää.

Digivalmennuksessa vetoaa muiden auttaminen

Minusta on mahtavaa, että BearIT:llä tehdään valmennuksia verkossa – se on aidosti ajasta ja paikasta riippumatonta ja sillä saadaan ihan erilaista räätälöidympää palvelua asiakkaille. Minusta on hienoa auttaa ihmisiä löytämään heitä kiinnostavat opinnot, työ tai auttaa heitä kehittymään digitaidoissa. Haluan kannustaa jokaista löytää omanlaisensa polun, oli sitten vastavalmistunut tai jo varttuneempi alanvaihtaja. Usein ihmiset tarvitsevat etupäässä rohkaisua ja kuulla joltakin “sinä pystyt siihen”.

BearIT:llä näkyy ihmisläheisyys

Ihmiset BearIT:llä on tosi mukavia ja rentoja. Minusta on hienoa, että täällä näkyy sellainen ihmisläheisyys ja out-of-the-box -ajattelu, että meillä voidaan tehdä eri tavalla kuin muut. Täällä on hyvä pöhinä ja kaikkia mielenkiintoisia projekteja on alkamaisillaan. Jo pelkästään se, että BearIT tekee sekä it- että työllistymispalveluita on mielenkiintoinen yhdistelmä. Se, että voin tehdä työni sataprosenttisesti digitaalisesti etänä on ihan parasta.

Kesän suunnitelmat ja vinkki matkailijoille

Kesällä aion harrastaa lähimatkailua Turun suunnalla, saaristossa käyn mielelläni ja fiilistelen Aurajoen molemmin puolin. Tiesitkö, että Turku on Suomen Pariisi? Jos et, niin suosittelen menemään Café Artiin, ja istumaan heidän ulkopöytiin jokivarteen. Se on lempipaikkani Turussa.

Huomasitko muuten jo, että etsimme nytkin uusia työkavereita? Katso lisää sivuiltamme!

Jaa artikkeli:

Tuoreimmat jutut:

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.