Oskar

OSKAR – Osaamiskartoitustyökalu

OSKAR on ammatillisen osaamisen kartoittamiseen tarkoitettu digitaalinen työkalu, joka tuo niin yksittäisen henkilön kuin henkilöryhmien osaamisen näkyväksi ja helpottaa osaamisen tunnistamista. Työkalusta hyötyvät sekä henkilö itse että työnhakijoiden, koulutusten tai osaamisen kehittämisen parissa työskentelevät. OSKAR-työkalu käyttää eurooppalaista ESCO-osaamis- ja ammattiluokitusta ja kattaa siten kaikki ammattialat. Tarvittaessa voit myös lisätä osaamista kartoittaviin kyselyihin omia kysymyksiäsi.

Työskenteletkö työnhakijoiden, koulutusten tai osaamisen kehittämisen parissa omassa organisaatiossasi? Näin OSKAR-osaamiskartoitustyökalu on sinulle avuksi:

○ Saat kattavan käsityksen henkilöstön tämänhetkisestä osaamisesta. Suunnittele tulevia rekrytointitarpeita ja osaamisen kehittämistä organisaatiossasi!

○ Lisäksi työkalu antaa sinulle tiedot työnhakijoiden tämänhetkisestä osaamisesta niin yksilö- kuin ryhmätasolla. Kohdenna palveluita ja esim. koulutuksia entistä paremmin.

○ Työkalun avulla saat myös koonnin koulutukseen osallistuvien osaamisesta. Suunnittele koulutuksen sisällöt vastaamaan entistä paremmin yksilöiden ja koulutusryhmien tarpeita!

Kaipaisitko apua työnhakuun tai oman osaamisesi kehittämiseen? Näin hyödyt OSKAR-työkalusta:

○ OSKAR-työkalu auttaa sinua tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi sekä erottamaan omalla alallasi keskeisiä taitoja.

○ Voit myös tarkastella tämänhetkisiä työ-, ura- ja koulutusmahdollisuuksia ja suunnitella omaa urapolkuasi työllistymisen ja oman ammatillisen kehityksesi tueksi.

○ Kartoituksen pohjalta muodostuvan osaamisprofiilin voit tallentaa omalle koneellesi pdf-tiedostona ja jakaa eteenpäin esimerkiksi työnantajalle. Lisäksi kartoituksen laatija pääsee näkemään osaamisprofiilisi. Tuo osaamisesi esiin esimerkiksi työhön tai koulutukseen hakiessasi!

Lue lisää OSKAR-työkalusta!

Digitaalinen osaamiskartoitustyökalu osaamisen kartoittamiseen

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ratkomme digitaalisuuden haasteita innovatiivisesti ja luotettavasti.